Ontmoetingscentrum

In ons ontmoetingscentrum aan de Vechtsteinlaan 16 J te Utrecht, wordt 2 dagen per week activiteiten geboden aan mensen, die behoefte aan extra stimulans en ondersteuning nodig hebben en/of van wie de mantelzorger extra ondersteuning nodig heeft. Deelnemen aan activiteiten in het ontmoetingscentrum is niet alleen prettig voor de deelnemers, maar ook voor de mensen die thuis de dagelijkse zorg op zich nemen.

In het ontmoetingscentrum bieden wij:

Activiteiten

  • Persoonlijke begeleiding
  • Voorlichtingsbijeenkomsten (voor partners en mantelzorgers)
  • Contact met anderen in dezelfde situatie
  • Hulp bij het regelen van de juiste zorg

Groepen bestaan uit maximaal 10 personen en worden begeleid door een deskundige begeleider. Dagelijks worden er verse hapjes bereid en klaargemaakt voor u om te consumeren. Gezelligheid en warmte is wat telt in het ontmoetingscentrum van Sakarya, om deze reden willen wij hier graag samen aan werken met u!

Activiteiten

Wij bieden een gevarieerd programma, met activiteiten als:

  • Groepswandelingen
  • Handwerken (breien, borduren, enz.)
  • Kaarten, rummikub of andere (gezelschap)spellen
  • Puzzelen, of een kruiswoordpuzzel maken
  • Naar muziek luisteren, bewegen op muziek
  • Knutselen

Deelname aan het programma wordt aangemoedigd, maar is niet verplicht. Er wordt samen met iedere deelnemer zo veel mogelijk gekeken naar zijn of haar persoonlijke interesses en mogelijkheden. Daarnaast is gewoon een praatje maken natuurlijk ook prima.

Buitenlucht en daglicht vinden wij belangrijke elementen in de omgeving. Hier wordt extra aandacht aan besteed. De mogelijkheid om naar buiten te kunnen gaan wordt zoveel mogelijk benut. Wekelijks word er aandacht gericht op groepswandeling als activiteit.

Kosten Ontmoetingscentrum.

Als u gebruik wenst te maken van het ontmoetingscentrum dan zijn daar kosten aan verbonden. Deze kunt u vanuit eigen middelen betalen, dan wel hiervoor een aanvraag indienen bij de Wmo van uw gemeente. Ook is het mogelijk het bezoek aan het ontmoetingscentrum te bekostigen vanuit een indicatie voor zorg vanuit de Wlz. Als u interesse heeft, bespreek dan met ons de mogelijkheden.

U bent ook van harte welkom om onze voorlichtingsbijeenkomsten bij te wonen. Het bijwonen van deze voorlichtingen en / of het bezoeken van ons ontmoetingscentrum is gratis. Wij informeren u graag over de mogelijkheden met betrekking tot uw zorg en helpen u graag bij de gewenste aanvraag.

Bent u eenzaam? Weet u niet meer wat u moet doen ? Ziet u het allemaal niet meer zitten ? Zit u met vragen in uw hoofd? Kom dus gerust langs bij ons ontmoetingscentrum. Wij willen u graag ondersteunen en u op het goede weg helpen.  U bent van harte welkom bij Sakarya Thuiszorg.