Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging bestaat uit het bieden van persoonsgerichte verzorging in uw eigen woning. Persoonlijke verzorging bevat ook advies, instructie en voorlichting aan de cliënt die in directe relatie staan met de persoonlijke verzorging, waaronder hulp bij medicijngebruik of stimulering van de cliënt bij het deels zelf uitvoeren van activiteiten.

Persoonlijke verzorging omvat activiteiten op de volgende gebieden:

hulp bij ADL-taken (ADL, Algemene dagelijkse levensverrichtingen), zoals zich wassen, zich kleden, beweging en houding (waaronder in/uit bed gaan), eten en drinken, toiletgang, eventueel ook de controle van lichaamsfuncties;

hulp bij beperkingen op het vlak van zelfverzorging van haren, sieraden omdoen, zich opmaken, scheren, mond- en gebitsverzorging, hand- en voetverzorging, aanbrengen en uitdoen van prothesen, hoortoestel aan of uitzetten, bril poetsen en opzetten, medicijnen innemen

Als u op leeftijd bent, een ziekte of handicap heeft, gaan deze activiteiten helaas niet meer of minder gemakkelijk dan u gewend bent. In zo’n situatie kunt u rekenen op onze hulp. Hulp die u nodig heeft en die bij u past. Onze verzorgenden ondersteunen en helpen u bij uw ADL-taken en persoonlijke verzorging. Onze verzorging aan u wordt met u persoonlijk besproken en gebeurt altijd in afstemming met uw huisarts.